aadk Wp.Labuan: Program mahabbah

Monday, 5 March 2012

Program mahabbah

Program Mahabbah
“Menggerakan Masyarakat Memerangi Dadah”24 Februari 2012 –  Pihak Agensi Antidadah Kebangsaan Wilayah Persekutuan Labuan dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Labuan (JAWI) telah mengadakan program mahabbah “Menggerakan masyarakat memerangi Dadah”. Program tersebut telah diadakan di tiga buah masjid terpilih di wilayah persekutuan Labuan iaitu Masjid Jamek An-Nur,Masjid Kg.Layang-layangan dan masjid Nurul Iman Kg. Sungai Bedaun.

Objektif program ini adalah menjadikan Masjid sebagai sebuah institusi penting dalam  menyampaikan syiar Islam. Ia bukan sahaja berfungsi sebagai tempat melaksanakan ibadah khusus, tetapi juga memainkan peranan penting dalam membentuk insan berkeperibadian unggul. Isu dan permasalahan dadah tidak hanya terbeban di bahu pihak kerajaan sahaja, tetapi masyarakat juga perlu turut serta bersama-sama dalam merealisasikan Negara Bebas Dadah 2015.  Masjid sepatutnya menjadi pusat aktiviti bagi semua masyarakat umat Islam termasuk mendampingi mereka yang telah terjebak dengan penagihan dadah.

Antara pengisian yang diadakan pada program tersebut adalah bacaan Khutbah “menggerakan masyarakat memerangi dadah”, Pameran Antidadah dan Promosi Klinik Cure and Care 

No comments:

Post a Comment

PROSEDUR KE MASUKAN KE WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN 2021

 Prosedur Kemasukan ini berkuatkuasa  1 januari 2021 Patuhi Sop ..ingat Kita masih belum menang Kita jaga Kita